Als accountmanager bij Vent-Axia krijg ik vaak de kans om onze klanten te ontmoeten en te zien hoe onze producten in de praktijk worden gebruikt. Onlangs ben ik op pad gegaan met Richard Horst van HOB Onderhoud en Beheer uit Barendrecht. Richard besloot voor het eerst een Vent-Axia Econiq WTW-unit te installeren en of ik een keer wilde helpen. Natuurlijk!

Richard Horst is een ervaren installateur die normaal gesproken een ander merk gebruikt. Toch wekte onze recente campagnes zijn interesse. "Ik werd de laatste tijd best getriggerd door de campagnes die Vent-Axia aan het doen is," vertelt Richard. "Na een bezoek van een vertegenwoordiger werd ik toch nieuwsgieriger. De uiteindelijke reden is dat deze makkelijk te bedienen is door middel van een app en heeft ook een heel toegankelijk display. Dit maakt het voor mij als installateur, maar ook voor de gebruiker, makkelijk om in te stellen."    

 

                    

 

De producten van Vent-Axia.
Hoewel Richard bekend was met Vent-Axia, kende hij vooral onze ventielen en badkamerventilatoren. "Ik wist niet dat er ook mechanische ventilatiesystemen (MV-boxens) en warmteterugwinunits (WTW's) waren met zulke noviteiten," geeft hij toe.

Snelle levering
Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle installatie voor hem, is de levertijd van de producten. "Hij was aangemerkt als geen voorraad artikel bij de groothandel, maar eenmaal besteld was hij binnen twee dagen binnen," vertelt Richard. Dit zorgde ervoor dat het installatieproces zonder vertraging kon beginnen.

Eenvoudige montage
Richard was positief verrast door het installatieproces. "Het ophangen is net als ieder ander merk, alleen het in bedrijf stellen maakt net het verschil. Je kunt van alles instellen: stille uren, vakanties, weekprogramma's, etc." De eenvoudige montage zorgt ervoor dat installateurs snel en efficiënt kunnen werken, zonder onnodige complicaties.

Gebruiksvriendelijke app
Een van de hoogtepunten van de Vent-Axia Econiq WTW-unit is de bijbehorende app. Richard was onder de indruk van hoe eenvoudig het was om de unit aan te melden via de app. "Het mooie is dat er duidelijke bewegende animaties (filmpjes) te zien zijn tijdens het koppelen. Je ziet precies wat je moet doen en er wordt zelfs in seconden teruggeteld hoe lang je welke knop moet indrukken. Voor je het weet ben je gekoppeld en lees je alles uit wat de unit aan het doen is." Ook de klant kon zonder problemen de app op zijn telefoon installeren en gebruiken.

Toekomstige plannen met Vent-Axia
Na deze positieve ervaring is Richard van plan om vaker Vent-Axia producten te gebruiken. "Na mijn vakantie staan er twee Multihome MV-boxen op de planning en ik heb op het moment nog een WTW unit in offerte staan richting klant."
Op de vraag of hij Vent-Axia zou aanraden, antwoordde Richard volmondig ja. "100% zeker als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt en alle gemakken voor zowel installateur als klant."

Het verhaal van Richard Horst bevestigt wat wij bij Vent-Axia al weten: onze producten zijn ontworpen met zowel de installateur als de eindgebruiker in gedachten. Makkelijk te installeren, gebruiksvriendelijk en efficiënt. We kijken ernaar uit om nog meer installateurs zoals Richard te helpen bij hun projecten.
 

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: