Vent-Axia schenkt ventilatiesysteem aan Techniekhuis Nieuwkoop

Vent-Axia is pro-actief, o.a. met het verzorgen van balieochtenden, presentaties en trainingen. Maar ook als ons gevraagd wordt om een bijdrage te leveren aan een educatief project doen we graag mee. 

De jeugd heeft de toekomst. En als er in de toekomst niet meer technische specialisten opgeleid gaan worden krijgen we een probleem. Want het tekort aan technische medewerkers is nu al groot en wordt in de toekomst alleen maar groter. Om leerlingen van de basisschool nu al de veelzijdigheid van techniek te laten ontdekken, biedt het TechniekHuis in Nieuwkoop diverse activiteiten aan. Zo dagen ze leerlingen uit met duurzaamheidsvraagstukken in de TechniChallenge en gaan leerlingen aan de slag met het programma Ontdek Techniek. Ook bieden ze diverse workshops voor de groepen 6 en 7 van de basisscholen aan. Voor het organiseren van deze activiteiten heeft het TechniekHuis steun nodig van overheden, belangenorganisaties en het bedrijfsleven.

Via onze dealer Van Walraven zijn we gevraagd een bijdrage te leveren aan het TechniekHuis Nieuwkoop. En hier helpen we natuurlijk graag aan mee. We hebben in Nieuwkoop een compleet balansventilatiesysteem geplaatst. Hiermee kunnen de leerlingen zelf proeven doen en metingen verrichten. Het systeem is inmiddels geïnstalleerd en actief in gebruik. Voor de metingen hebben we hulp gekregen van ACIN instrumenten. Zij hebben een airflow meter geschonken om de luchthoeveelheid snel te controleren en te balanceren.

 

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: