uniflexplus

Vent-Axia Uniflexplus+ programma uitgebreid

Vent-Axia ontzorgt met producten gericht op gemak. Het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem is ontworpen om het aanleggen van een ventilatiesysteem zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Dankzij het unieke kliksysteem zijn de slangen in een fractie van tijd aangesloten op de verdelers en de ventielcollectoren. Slechts een paar klikken voor een luchtdichte verbinding. 

Uniflexplus+ was tot nu toe verkrijgbaar in een 1xØ90mm en 2xØ90mm uitvoering. Met trots presenteren we twee uitbreidingen op ons Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem: Uniflexplus+ Ø69mm en Uniflexplus+ Vlak. Met deze uitbreiding beschikken we over een compleet kunststof luchtverdeelsysteem dat geschikt is voor ieder type woningbouw.

Uniflexplus+ 69

Uniflexplus+ 69 bouwt verder op het vertrouwde klik-en-klaar principe. Er zijn weinig componenten nodig voor een snelle luchtdichte verbinding. Ø69mm is geschikt voor nieuwbouw en renovatie met een beperktere opbouwhoogte. Ten opzichte van systemen met kleinere slangdiameters, zoals Ø63 mm, is er sprake van minder luchtsnelheid, geluid en energieverbruik. Deze belangrijke voordelen zijn het gevolg een lagere drukval bij de te behalen luchtdebieten. Debieten die eenvoudig te berekenen zijn in veelvouden van 25m³/h bij een snelheid van 2,5m/s. Er is voldoende marge voor het inregelen en het behalen van het debiet, waardoor het plaatsen van een extra slang en/of ventiel niet nodig is.

Nieuw bij de Ø69mm slang is de meter-aanduiding op de slang. Dit maakt het meten van de slang overbodig. De slang is daarnaast makkelijk af te snijden met het vernieuwde Uniflexplus+ afkortmes. De nieuwe klikbare beugel is makkelijk af te breken voor 1, 2 of 3 slangen.

Uniflexplus+ 69 is leverbaar in het tweede kwartaal van 2022. De exacte datum communiceren wij binnenkort. Voor databeheer van onze groothandelsklanten is alle informatie nu al beschikbaar, ook op 2BA, om deze categorie te coderen en publiceren in de systemen.

Uniflexplus+ Vlak

De platte luchtkanalen en de bijbehorende componenten van Uniflexplus+ Vlak hebben een zeer lage inbouwhoogte. Hierdoor is het systeem ideaal daar waar ronde luchtkanalen vanwege de hoogte niet kunnen worden gebruikt. Het vlakke systeem is de oplossing voor plaatsing in wanden, verlaagde plafonds, onder de dekvloer of in elke andere situatie waar een vlakke inbouwhoogte vereist is. Het vlak ovale kanaal heeft een afmeting van 52x132mm. Hiermee behoudt het de hoge luchtprestaties die de ronde kanalen ook hebben en kan er tot 45m3/h lucht doorheen bij een maximale snelheid van 3m/s. Uniflexplus+ Vlak is per direct leverbaar. Voor coderen en publiceren is ook hiervan alle informatie nu beschikbaar.

Klaar voor de toekomst

Vent-Axia stemt productkenmerken en -componenten af op maximale tijdwinst bij installatie. Als fabrikant van het flexibele kunststof luchtverdeelsysteem hebben we bij Vent-Axia altijd oog voor de toekomst. Uniflexplus+ wordt continu doorontwikkeld. Sneller en slimmer bouwen betekent o.a. zorgen voor lagere luchtsnelheden met het behoud van luchtvolumes, flexibiliteit en installatiegemak. Met de komst van de twee nieuwe diameters is Vent-Axia Uniflexplus+ voorbereid op de toekomst en geschikt voor ieder type woningbouw.

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: